Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Seyhan’da “Pozitif Taksi” görevde

Seyhan’da “Pozitif Taksi” görevde

Akay “ Amaç, şüpheli durumda olsa teması önlemek”

COVID-19 süphesi olan bireyleri hastanelere tasiyacak

Tüm Dünyayi oldugu gibi Türkiye’yi de olumsuz etkileyen Coronavirüs salgininda Saglik Bakanligi Bilim Kurulu ve Adana Il Pandemi Kurulunun aldigi kararlara paralel hizmet üreterek halk sagliginin korunmasina katki veren Seyhan Belediyesi,  uygulamaya koydugu “Pozitif Taksi” ile durumundan süphe edilen ve yakininda COVID-19 testi pozitif çikan bireyleri hastanelere tasiyacak.

Seyhan Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü bünyesinde faaliyet gösterecek “Pozitif Taksi” ile birlikte yasadigi veya çalistigi kisilerde COVID testi pozitif çikan ve durumundan süphe edilen bireylerin hastanelere toplu tasima araçlari ile gitmesinin önlenmesi hedefleniyor. “Pozitif Taksi”den faydalanmak isteyen bireylerin, temas ettigi kisilerin COVID testinin pozitif çiktigini belgelemesi gerekiyor. “Pozitif Taksi” uygulamasindan faydalanmak için 0322 431 59 33 telefondan talepte bulunulmasi yeterli olacak.

SÜPHELI DURUMLARDA BIREYLER EVINDEN HASTANEYE TASINACAK

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay “Pozitif Taksi” hizmetiyle vaka süphesi görülen bireyleri toplu ulasim araçlarini kullanmadan Hastanelere ulastirmayi amaçladiklarini söyledi. Saglik Bakanligi’nin testi pozitif çikan hastalari, karantina sürecini evinde geçirebilecek durumdaysa ambulansla hastaneden evine biraktigini animsatan Baskan Akay söyle konustu;

Belediye olarak bizim hedefimiz, süphe durumunda bireyleri kimseyle temas etmeden steril araçla,  evinden hastanelere götürmek. Bu gibi durumlarda toplu tasima araçlarinin kullanilmasinin önüne geçmek. Pandemi sartlarina uygun olarak dizayn edilen Pozitif taksi, her kullanimdan sonra sterilize edilecek. Esas olan halkimizin maske, mesafe ve hijyen kurallarina azami derece uyarak COVID-19’a yakalanmamasidir. Ancak salgin gerçegini de dikkate alarak Pozitif vakalarla saglikli insanlarimizi birbirinden uzaklastirmak gerekiyor. Bu konuda kamunun ulasamadigi alanlarda katkilarimizi sürdürecegiz”   

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli